Glaszetter gezocht?

Glaszetter gezocht?

Vind een professionele glaszetter in jouw buurt voor de beste prijs. Plaats direct jouw klus om offertes te ontvangen van ervaren vakmannen.
 • check Plaats een klus in 2 minuten
 • check Groot aanbod aan vakmannen
 • check Altijd een vakman in de buurt

Wat doet een glaszetter?

Een glaszetter is een vakman die alles weet van ramen plaatsen, kozijnen plaatsen en het repareren van ramen en kozijnen.

Er bestaan verschillende soorten glas. Je hebt vast weleens gehoord van het verschil tussen enkelzijdig en dubbelzijdig glas. Met dikker glas zorg je niet alleen voor een betere geluidsdichtheid, maar ook voor betere isolatie. Betere isolatie helpt jou besparen op de energierekening, doordat je minder afhankelijk bent van jouw verwarming.

Ook de kozijnen spelen een belangrijke rol bij het isoleren. Een glaszetter zorgt ervoor dat de kozijnen stevig en op maat zijn geplaatst, zodat de ramen geen kou doorlaten aan de randen. Dit is een klus waar meetwerk en precisie bij komt kijken, dus is het aangeraden om dit aan een vakman over te laten.

Een glaszetter kan jou advies geven over jouw ramen en kozijnen. Ook kan een glaszetter jouw ramen repareren bij schade. Dit doet hij door de ramen te polijsten of te schuren.


Soorten werkzaamheden:

 • Glas zetten
 • Glas vervangen
 • Kozijnen vervangen
 • Ramen polijsten of schuren
 • Glas in lood plaatsen of repareren


Glas zetten of vervangen

Een professionele glaszetter kan jou precies vertellen welk soort raam het meest geschikt is in jouw situatie. Dit hangt bijvoorbeeld af van jouw kozijnen, en welke kwaliteit ramen je wil. Zo heb je bijvoorbeeld HR++ of HR+++ ramen. Wanneer je ramen neemt die wat dikker zijn, zorg je tevens ook voor betere isolatie en geluidsdichtheid.


Kozijnen vervangen

Het zou kunnen dat jouw kozijnen vervangen moeten worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat ze verouderd zijn, of om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe ramen beter passen. Daarom is het altijd verstandig om hier rekening mee te houden wanneer je nieuwe ramen laat plaatsen. Het is namelijk niet altijd het geval dat jouw kozijnen geschikt zijn.


Ramen polijsten of schuren

Misschien heb je wel helemaal geen nieuwe ramen nodig. Maar het kan wel zijn dat jouw ramen schade hebben geleden. Jouw ramen kunnen bijvoorbeeld krassen hebben. Een glaszetter kan dit vaak repareren op een zorgvuldige manier. Zo zorg je ervoor dat jouw ramen weer als nieuw zijn. Dit bespaart je tevens ook kosten, omdat je de ramen niet hoeft te vervangen.

Op zoek naar een vakman? Start je aanvraag in een een paar eenvoudige stappen en ontvang vandaag nog voorstellen!

Waarom een professionele glaszetter inhuren?

Dit zijn de grootste voordelen van het inschakelen van een professionele glaszetter:

 1. Ervaring
  Een ervaren glaszetter heeft verschillende soorten opdrachten uitgevoerd door de jaren heen. Hierdoor kan hij je adviseren over hoe de klus het meest efficiënt en effectief uitgevoerd kan worden.

 2. Bespaar tijd en kosten
  Een glaszetter werkt methodisch en netjes. Op deze manier hoef je de klus maar één keer te laten uitvoeren, en hoeft het later niet opnieuw te worden gedaan. Dit bespaart je een hoop geld. Ook kun je sneller gebruik maken van jouw woonruimte, doordat de glaszetter sneller werkt dan wanneer je het zelf zou doen.

 3. Een goed geïsoleerde woning
  Je wil natuurlijk dat jouw huis uiteindelijk zo goed mogelijk wordt geïsoleerd. Door een professional in te huren weet je dat de klus netjes en precies wordt uitgevoerd. Hierdoor heb je geen last van de kou, en heb je jarenlang plezier van kwalitatieve ramen en kozijnen. Ook kan dit invloed hebben op de waarde van een woning wanneer je het wil verkopen.

Wat kost glas laten zetten per uur?

De kosten van een glaszetter kunnen verschillen afhankelijk van bepaalde factoren. Zo speelt bijvoorbeeld mee hoe ervaren de glaszetter is. Hoe meer ervaring een glaszetter heeft, hoe hoger de tarieven (over het algemeen). Ook speelt mee welk materiaal en hoeveel materiaal er wordt gebruikt voor de klus. En daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe lang de klus gaat duren.

Het is lastig om een standaardtarief te geven, omdat veel afhankelijk is van de klus. Wel kunnen we prijsindicaties geven, zodat je een idee hebt van de bedragen waar je aan kunt denken.


Glas zetten kosten per uur (indicaties)

Ramen plaatsen

Vanaf €60,- per uur

Kozijnen plaatsen

Vanaf €60,- per uur

Ramen polijsten of schuren

Vanaf €60,- per uur

Glas in lood plaatsen

Vanaf €60,- per uur

De daadwerkelijke tarieven kunnen afwijken. Om te weten hoeveel jouw klus gaat kosten, kun je een klus plaatsen en in contact komen met een glaszetter in jouw omgeving.

Glaszetter gezocht? Vind de juiste vakman via Roky Service

Roky Service is een klusplatform dat jou helpt de juiste vakman te vinden voor jouw klus. We hebben een groot aanbod aan ervaren vakmannen voor elke soort klus. Door jouw klus te plaatsen op Roky Service krijg je de keuze uit verschillende offertes van professionals. Zo kun je jouw perfecte match kiezen en gemakkelijk de klus laten uitvoeren binnen een paar klikken.

Locaties

 • Drenthe
 • Flevoland
 • Friesland
 • Gelderland
 • Groningen
 • Limburg
 • Noord-brabant
 • Noord-holland
 • Overijssel
 • Utrecht
 • Zeeland
 • Zuid-holland

Op zoek naar een vakman? Start je aanvraag in een een paar eenvoudige stappen en ontvang vandaag nog voorstellen!