Installatiebedrijf gezocht?

Installatiebedrijf gezocht?

Vind een professioneel Installatiebedrijf in jouw buurt voor de beste prijs. Plaats direct jouw klus om offertes te ontvangen van ervaren vakmannen.
 • check Plaats een klus in 2 minuten
 • check Groot aanbod aan vakmannen
 • check Altijd een vakman in de buurt

Wat doet een installatiebedrijf?

Een installatiebedrijf installeert en onderhoudt technische installaties in een woning of bedrijfsgebouw. Een installateur is iemand die werkt bij een installatiebedrijf. De titel installateur heeft eigenlijk een brede betekenis. Het is niet één beroep. Zo valt bijvoorbeeld een loodgieter, elektricien, dakdekker, zonnepanelen installateur en vaak ook een klusjesman onder dit begrip.

Wanneer je praat over een installateur, praat je dus over iemand die verstand heeft van cv-installaties, rioleringen, gas, water en elektra, sanitair en dak-en zinkwerk. Veel installatiebedrijven bieden deze diensten allemaal aan als totaalpakket.

Een installatiebedrijf heeft dus een breed aanbod aan diensten in huis. Wanneer het gaat om een klus waar je liever één partij voor inschakelt, is een installatiebedrijf dus een goede keuze. Het verschilt per installatiebedrijf welke diensten zij precies aanbieden. Zo kan het dus zijn dat sommige bedrijven een breder aanbod hebben, en dat anderen wat gespecialiseerder zijn.


Soorten werkzaamheden:

 • Zonneboiler installeren of vervangen
 • Zonneboiler repareren of onderhouden
 • Warmtepomp installeren of vervangen
 • Warmtepomp repareren of onderhouden
 • Alarmsystemen installeren of vervangen
 • Alarmsystemen repareren of onderhouden
 • Cv-ketel installeren of vervangen
 • Cv-ketel repareren of onderhouden


Zonneboiler installeren of onderhouden

Een zonneboiler is een uitstekende aanvulling, naast zonnepanelen, om nog meer energiekosten te besparen. Een zonneboiler werkt vergelijkbaar: je hebt platen op het dak (ook wel collectoren genoemd) die de zonne-energie opvangen. Vervolgens kun je deze energie gebruiken om jouw water te verwarmen - bijv. voor warm water onder de douche.

Sommige zonneboilers kunnen ook worden gebruikt om het huis te verwarmen. Je kunt een van onze installateurs inhuren om jouw zonneboiler te installeren of te onderhouden.


Warmtepomp installeren of onderhouden

Een warmtepomp is een duurzamere alternatief op het verwarmen van water met aardgas. Een warmtepomp gebruikt namelijk lucht en elektriciteit om de warmte op te wekken. Er zijn verschillende soorten warmtepompen, en voor ieder huis is er wel een geschikt model.

Je kunt een installateur inschakelen om advies in te winnen over het gebruik van een warmtepomp in jouw huis. De installateur kan jou de voor- en nadelen vertellen van verschillende modellen, en kan deze voor jou installeren en onderhouden.


Cv-ketel installeren of onderhouden

Veel woningen maken nog steeds gebruik van cv-ketels om het huis te verwarmen. Een cv-ketel gebruikt gas om warm water aan te maken voor de centrale verwarming.

Schakel een ervaren cv-monteur in om een nieuwe cv-ketel te installeren of jouw huidige ketel te onderhouden. Ook kun je de installateur om advies vragen over manieren om meer energiekosten te besparen. Zo heb je bijvoorbeeld ook hr-ketels, die vaak een stuk zuiniger zijn.


Alarmsysteem installeren of onderhouden

Wil je niet dat het alarmsysteem op willekeurige momenten aangaat en iedereen wakker schudt? Dan is het verstandig om deze door een professional te laten installeren. Een alarmsysteem bestaat nou eenmaal voor veiligheid, en het is het waard om hierin te investeren.

Op zoek naar een vakman? Start je aanvraag in een een paar eenvoudige stappen en ontvang vandaag nog voorstellen!

Waarom een professioneel installatiebedrijf inhuren?

Dit zijn de grootste voordelen van het inschakelen van een professioneel installatiebedrijf:

 1. Ervaring
  Een ervaren installateur heeft verschillende soorten opdrachten uitgevoerd door de jaren heen. Hierdoor kan hij je adviseren over hoe de klus het meest efficiënt en effectief uitgevoerd kan worden.

 2. Bespaar tijd en kosten
  Een installateur werkt methodisch en netjes. Op deze manier hoeft de klus niet op korte termijn opnieuw te worden gedaan. Dit bespaart je een hoop geld. Ook kun je sneller gebruik maken van jouw elektrische apparatuur, doordat de installateur sneller werkt dan wanneer je het zelf zou doen.

 3. Een goed functionerende woning
  Je wil natuurlijk dat jouw woning of bedrijfsgebouw uiteindelijk zo goed mogelijk is voorzien van de juiste apparatuur en aansluitingen. Door een professional in te huren weet je zeker dat dit goed gebeurt.

Wat kost een installateur per uur?

De kosten van een installatiebedrijf kunnen verschillen afhankelijk van bepaalde factoren. Zo speelt bijvoorbeeld mee hoe ervaren de installateur is. Hoe meer ervaring een installateur heeft, hoe hoger de tarieven (over het algemeen). Ook speelt mee welk materiaal wordt gebruikt voor de klus. En daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe lang de klus gaat duren.

Het is lastig om een standaardtarief te geven, omdat veel afhankelijk is van de klus. Wel kunnen we prijsindicaties geven, zodat je een idee hebt van de bedragen waar je aan kunt denken.


Kosten installateur per uur (indicaties)

Zonneboiler installeren of onderhouden

Vanaf €80,- per uur

Warmtepomp installeren of onderhouden

Vanaf €80,- per uur

Cv-ketel installeren of onderhouden

Vanaf €80,- per uur

Alarmsysteem installeren of onderhouden

Vanaf €60,- per uur

De daadwerkelijke tarieven kunnen afwijken. Om te weten hoeveel jouw klus gaat kosten, kun je een klus plaatsen en in contact komen met een installatiebedrijf in jouw omgeving.

Installatiebedrijf gezocht? Vind de juiste vakman via Roky Service

Roky Service is een klusplatform dat jou helpt de juiste vakman te vinden voor jouw klus. We hebben een groot aanbod aan ervaren vakmannen voor elke soort klus. Door jouw klus te plaatsen op Roky Service krijg je de keuze uit verschillende offertes van professionals. Zo kun je jouw perfecte match kiezen en gemakkelijk de klus laten uitvoeren binnen een paar klikken.

Locaties

 • Drenthe
 • Flevoland
 • Friesland
 • Gelderland
 • Groningen
 • Limburg
 • Noord-brabant
 • Noord-holland
 • Overijssel
 • Utrecht
 • Zeeland
 • Zuid-holland

Op zoek naar een vakman? Start je aanvraag in een een paar eenvoudige stappen en ontvang vandaag nog voorstellen!