Behanger gezocht?

Behanger gezocht?

Vind een professionele behanger in jouw buurt voor de beste prijs. Plaats direct jouw klus om offertes te ontvangen van ervaren vakmannen.
 • check Plaats een klus in 2 minuten
 • check Groot aanbod aan vakmannen
 • check Altijd een vakman in de buurt

Wat doet een behanger?

Een behanger brengt behang aan op muren. Dat is een sterke papierlaag die verschillende kleuren en patronen kan bevatten. Een behanger is gespecialiseerd in het netjes afwerken van de muren, zodat je mooie muren krijgt die zo lang mogelijk hun design behouden zonder dat het loslaat.

Behangen is een vak dat oog voor detail, precies meetwerk en een zorgvuldige aanpak vergt. In een huis is vaak duidelijk te zien of het behang professioneel is aangebracht of dat de huiseigenaar het zelf heeft gedaan. Met behang kun je een huis volledig personaliseren, en wil je dat het huis een bepaalde sfeer uitdrukt. Door dit aan een professional over te laten, zorg je ervoor dat je hier zo lang mogelijk plezier van hebt.

Je kunt jouw muren laten behangen met renovlies-, glasvezel- of papierbehang. Ieder heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een behanger kan jouw precies uitleggen welk soort behang het meest geschikt is voor jouw situatie. Dit hangt er bijvoorbeeld van af wat jouw budget is en voor wat voor soort look jij wil gaan. Behang kan een groot verschil maken in hoe jouw woning eruitziet, omdat de muren een belangrijk onderdeel zijn van de woning.

Voordat een behanger aan de slag kan gaan, is het belangrijk dat de muren goed gestuct zijn. Behang komt er namelijk erg slordig uit te zien wanneer de muren niet helemaal strak zijn gemaakt. Indien dit niet het geval is, kun je eerst een stukadoor zoeken. Deze kan dan de muren behangklaar maken. Vervolgens kan de behanger aan de slag met de muren.


Soorten werkzaamheden:

 • Kamer behangen
 • Behang verwijderen
 • Renovlies- of glasvezelbehang aanbrengen
 • Nieuwbouwwoning behangen


Kamer behangen

Wil je bijvoorbeeld een woonkamer of een slaapkamer laten behangen? Dan is het een goed idee om hiervoor een ervaren behanger in te huren. Een behanger inhuren is een investering in het professioneel laten ontwerpen van jouw muren.


Behang verwijderen

Heb je oud behang op jouw muren? Dit kun je netjes laten verwijderen door een behanger. Zo zijn jouw muren wil helemaal gereed voor gebruik om opnieuw te behangen, te verven of te stucen.


Muren behangklaar stucen

Zijn jouw muren nog niet helemaal gereed om behangt te worden? Laat dan eerst jouw muren behangklaar stucen zodat een behanger vervolgens aan de slag kan gaan.

Op zoek naar een vakman? Start je aanvraag in een een paar eenvoudige stappen en ontvang vandaag nog voorstellen!

Waarom een professionele behanger inhuren?

Dit zijn de grootste voordelen van het inschakelen van een professionele behanger:

 1. Ervaring
  Een ervaren behanger heeft verschillende soorten opdrachten uitgevoerd door de jaren heen. Hierdoor kan hij je adviseren over hoe de klus het meest efficiënt en effectief uitgevoerd kan worden.

 2. Bespaar tijd en kosten
  Een behanger werkt methodisch en netjes. Op deze manier hoef je de klus maar één keer te laten uitvoeren, en hoeft het later niet opnieuw te worden gedaan. Dit bespaart je een hoop geld. Ook kun je sneller gebruik maken van jouw woonruimte, doordat de behanger sneller werkt dan wanneer je het zelf zou doen.

 3. Een mooie woning
  Je wil natuurlijk dat jouw huis uiteindelijk zo mooi mogelijk wordt. Door een professional in te huren weet je dat jouw huis er netter uit komt te zien en dat je er jarenlang plezier van hebt. Ook kan dit invloed hebben op de waarde van een woning wanneer je het wil verkopen.

Wat kost behangen per m2?

De kosten van een behanger kunnen verschillen afhankelijk van bepaalde factoren. Zo speelt bijvoorbeeld mee hoe ervaren de behanger is. Hoe meer ervaring een behanger heeft, hoe hoger de tarieven (over het algemeen). Ook speelt mee welk materiaal en hoeveel materiaal er wordt gebruikt voor de klus. En daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe lang de klus gaat duren.

Het is lastig om een standaardtarief te geven, omdat veel afhankelijk is van de klus. Wel kunnen we prijsindicaties geven, zodat je een idee hebt van de bedragen waar je aan kunt denken.


Kosten behanger per m2 (indicaties)

Kamer behangen

Vanaf €12,- per m2

Renovliesbehang aanbrengen

Vanaf €12 per m2

Glasvezelbehang aanbrengen

Vanaf €12 per m2


Kosten behanger per uur (indicaties)

Behanger inhuren

Vanaf €50,- per m2

De daadwerkelijke tarieven kunnen afwijken. Om te weten hoeveel jouw klus gaat kosten, kun je een klus plaatsen en in contact komen met een behanger in jouw omgeving.

Behanger gezocht? Vind de juiste vakman via Roky Service

Roky Service is een klusplatform dat jou helpt de juiste vakman te vinden voor jouw klus. We hebben een groot aanbod aan ervaren vakmannen voor elke soort klus. Door jouw klus te plaatsen op Roky Service krijg je de keuze uit verschillende offertes van professionals. Zo kun je jouw perfecte match kiezen en gemakkelijk de klus laten uitvoeren binnen een paar klikken.

Locaties

 • Drenthe
 • Flevoland
 • Friesland
 • Gelderland
 • Groningen
 • Limburg
 • Noord-brabant
 • Noord-holland
 • Overijssel
 • Utrecht
 • Zeeland
 • Zuid-holland

Op zoek naar een vakman? Start je aanvraag in een een paar eenvoudige stappen en ontvang vandaag nog voorstellen!