Zonnepanelen installateur gezocht?

Zonnepanelen installateur gezocht?

Vind een professionele zonnepanelen installateur in jouw buurt voor de beste prijs. Plaats direct jouw klus om offertes te ontvangen van ervaren vakmannen.
 • check Plaats een klus in 2 minuten
 • check Groot aanbod aan vakmannen
 • check Altijd een vakman in de buurt

Wat doet een zonnepanelen installateur?

Een zonnepanelen installateur is een expert in het installeren en onderhouden van verschillende soorten zonnepaneelsystemen. Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op zonne-energie, en een zonnepanelen installateur helpt jou bij deze transitie. Zo maak je jouw woning duurzamer, en bespaar je ook nog eens op je energiekosten.

Het voordeel van zonnepanelen is dat ze zich op termijn terugverdienen. Het is dus meer een investering dan een uitgave. Ook zijn door de jaren heen zonnepanelen steeds goedkoper geworden.

Daarnaast biedt de overheid jou allerlei voordelen om de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijker te maken, zoals een nieuwe regeling waarbij je geen btw meer hoeft te betalen.

Het aanschaffen van zonnepanelen heeft dus meerdere voordelen. Door de zonnepanelen te laten installeren door een professionele vakman, zorg je ervoor dat je ze optimaal kunt benutten en er jarenlang plezier van hebt.


Soorten werkzaamheden:

 • Zonnepanelen installeren of vervangen
 • Zonnepanelen repareren of onderhouden
 • Zonneboiler installeren of vervangen
 • Zonneboiler repareren of onderhouden


Zonnepanelen installeren of onderhouden

Er zijn meerdere goede redenen om zonnepanelen te laten installeren. Om deze klus zorgvuldig te laten uitvoeren heb je een ervaren vakman nodig die precies weet hoe dat moet.

Ook kan een zonnepanelen installateur jou vertellen welke zonnepanelen het meest geschikt zijn voor jouw situatie. Elke woning is namelijk net iets anders, en door eerst advies in te winnen kun je de zonnepanelen optimaal benutten.


Zonneboiler installeren of onderhouden

Een zonneboiler is een uitstekende aanvulling, naast zonnepanelen, om nog meer energiekosten te besparen. Een zonneboiler werkt vergelijkbaar: je hebt platen op het dak (ook wel collectoren genoemd) die de zonne-energie opvangen. Vervolgens kun je deze energie gebruiken om jouw water te verwarmen - bijv. voor warm water onder de douche.

Sommige zonneboilers kunnen ook worden gebruikt om het huis te verwarmen. Je kunt een van onze zonnepanelen installateurs inhuren om jouw zonneboiler te installeren of te onderhouden.

Op zoek naar een vakman? Start je aanvraag in een een paar eenvoudige stappen en ontvang vandaag nog voorstellen!

Waarom een professionele zonnepanelen installateur inhuren?

Dit zijn de grootste voordelen van het inschakelen van een professionele zonnepanelen installateur:

 1. Ervaring
  Een ervaren zonnepanelen installateur heeft verschillende soorten zonnepanelen geïnstalleerd door de jaren heen. Hierdoor kan hij je adviseren over hoe de klus het meest efficiënt en effectief uitgevoerd kan worden.

 2. Bespaar tijd en kosten
  Een zonnepanelen installateur werkt methodisch en netjes. Op deze manier hoeft de klus niet op korte termijn opnieuw te worden gedaan. Dit bespaart je een hoop geld. Ook kun je sneller gebruik maken van jouw elektrische apparatuur, doordat de zonnepanelen installateur sneller werkt dan wanneer je het zelf zou doen.

 3. Optimale energiebesparing
  Je wil natuurlijk dat jouw woning of bedrijfsgebouw uiteindelijk zo goed mogelijk is voorzien van de juiste apparatuur en aansluitingen. Door een professional in te huren weet je zeker dat dit goed gebeurt.

Wat kost een zonnepanelen installateur per uur?

De kosten van een zonnepanelen installateur kunnen verschillen afhankelijk van bepaalde factoren. Zo speelt bijvoorbeeld mee hoe ervaren de zonnepanelen installateur is. Hoe meer ervaring een zonnepanelen installateur heeft, hoe hoger de tarieven (over het algemeen). Ook speelt mee welk materiaal wordt gebruikt voor de klus. En daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe lang de klus gaat duren.

Het is lastig om een standaardtarief te geven, omdat veel afhankelijk is van de klus. Wel kunnen we prijsindicaties geven, zodat je een idee hebt van de bedragen waar je aan kunt denken.


Kosten zonnepanelen installeren per uur (indicaties)

Zonnepanelen installeren of onderhouden

Vanaf €80,- per uur

Zonneboiler installeren of onderhouden

Vanaf €80,- per uur

De daadwerkelijke tarieven kunnen afwijken. Om te weten hoeveel jouw klus gaat kosten, kun je een klus plaatsen en in contact komen met een zonnepanelen installateur in jouw omgeving.

Zonnepanelen installateur gezocht? Vind de juiste vakman via Roky Service

Roky Service is een klusplatform dat jou helpt de juiste vakman te vinden voor jouw klus. We hebben een groot aanbod aan ervaren vakmannen voor elke soort klus. Door jouw klus te plaatsen op Roky Service krijg je de keuze uit verschillende offertes van professionals. Zo kun je jouw perfecte match kiezen en gemakkelijk de klus laten uitvoeren binnen een paar klikken.

Locaties

 • Drenthe
 • Flevoland
 • Friesland
 • Gelderland
 • Groningen
 • Limburg
 • Noord-brabant
 • Noord-holland
 • Overijssel
 • Utrecht
 • Zeeland
 • Zuid-holland

Op zoek naar een vakman? Start je aanvraag in een een paar eenvoudige stappen en ontvang vandaag nog voorstellen!