Stukadoor gezocht?

Stukadoor gezocht?

Vind een professionele stukadoor in jouw buurt voor de beste prijs. Plaats direct jouw klus om offertes te ontvangen van ervaren vakmannen.
 • check Plaats een klus in 2 minuten
 • check Groot aanbod aan vakmannen
 • check Altijd een vakman in de buurt

Kies wat u gedaan wilt hebben

Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor brengt cement of gipsplaat aan op muren. Dit zorgt ervoor dat muren mooi glad en recht worden. Stucwerk kan zowel op muren binnen als buiten worden gebruikt. Welke materiaal er precies wordt gebruikt hangt af van de klus. Enkele materialen die vaak worden gebruikt zijn: beton ciré, spack spuitwerk en gipspleister. Stucwerk kan op wanden worden aangebracht, maar ook op plafonds. Afhankelijk van het soort opdracht kan het stucen soms dus een stuk ingewikkelder worden.

Als je jouw muren wil behangen is het belangrijk dat de muren eerst helemaal glad gestuct worden. Een stukadoor kan jouw muren dus behangklaar maken. Zo voorkom je dat er kreukjes en oneffenheden zichtbaar zijn op jouw muren.

Oudere gebouwen hebben soms scheuren in de muren. Je kunt een stukadoor ook inschakelen om jouw muren te laten repareren met stucwerk.

Stucwerk kan op wanden worden aangebracht, maar ook op plafonds. Afhankelijk van het soort opdracht kan het stucen soms dus een stuk ingewikkelder worden.


Soorten werkzaamheden:

 • Wanden stucen
 • Plafond stucen
 • Badkamer stucen
 • Buitenmuur stucen
 • Stucwerk repareren


Wanden stucen of plafond stucen

Schakel een ervaren stukadoor in om jouw muren volledig te egaliseren. De muren zijn daarna helemaal gereed om te behangen of om te schilderen.


Buitenmuur stucen

Heb je buiten een muur die gestuct moet worden? Geen probleem. Onze stukadoors zorgen ervoor dat jouw buitenmuur er helemaal netjes uit komt te zien door het glad te stucen.


Stucwerk repareren

Heb je binnen of buiten stucwerk dat beschadigd is? Huur een professionele stukadoor in om het stucwerk te repareren, zodat het er weer als nieuw uitziet.

Op zoek naar een vakman? Start je aanvraag in een een paar eenvoudige stappen en ontvang vandaag nog voorstellen!

Waarom een professionele stukadoor inhuren?

Je kunt jouw woning natuurlijk ook zelf stucen. Het voornaamste voordeel van zelf stucen is dat het je kosten kan besparen. Echter is het inhuren van een professional altijd het overwegen waard. 

De voordelen van het inschakelen van een ervaren stukadoor:

 1. De kwaliteit van het stucwerk
  Wanneer je het stucen aan een professional overlaat, weet je zeker dat het goed wordt gedaan. Dit garandeert jou dan ook dat de klus later niet opnieuw hoeft te worden gedaan doordat er fouten zijn gemaakt. Door de klus in één keer goed te doen kan dit je ook kosten besparen. Het opnieuw moeten doen van stucwerk kan namelijk veel kosten met zich meebrengen.

 2. Je bespaart tijd
  Een professionele vakman heeft hetzelfde werk al vele malen gedaan. Dit zorgt ervoor dat hij efficiënter werkt en methodisch te werk gaat. Dit bespaart een hoop tijd. Wanneer je jouw muren wil laten stucen wil je natuurlijk niet weken lang wachten tot je de kamer kunt gebruiken.

 3. Krijg professioneel advies
  Een ervaren stukadoor kan jou adviseren over het stucwerk. Het kan namelijk zijn dat er betere manieren zijn om de opdracht uit te voeren. Dit kunnen dingen zijn die je zelf over het hoofd zou zien.

Wat kost stucen per m2?

Een stukadoor berekent het tarief voor een klus meestal per vierkante meter. Hoeveel jouw klus gaat kosten hangt er dus vanaf hoeveel vierkante meter er gestuct moet worden. Hoeveel het stucen kost per vierkante meter hangt van een paar factoren af. Het is namelijk van belang of er binnen of buiten gestuct moet worden. Daarnaast is ook van belang welke variant van stucwerk gebruikt wordt. Ook speelt natuurlijk de ervaring van de stukadoor mee.

Het is dus lastig om een standaardtarief te geven voor stucwerk. Een simpele klus binnenshuis kan ongeveer rond de 25 euro per m2 kosten. Maar dat hangt dus af van de factoren die hiervoor zijn genoemd. Een klus buiten is vaak wat duurder. Dan kun je meestal denken aan een bedrag rond de 75 euro per m2. Ook dit tarief kan variëren op basis van de verschillende factoren.


Prijsindicaties:

Stucwerk binnen

€20-40 per m2

Stucwerk buiten

€60-80 per m2

Stucwerk repareren

€20-40 per m2

Hoeveel stukadoors zijn er in Nederland?

Het aantal stukadoors in Nederland is fors gestegen in de afgelopen jaren. Vergeleken met het jaar 2007 is dit aantal inmiddels bijna verdubbeld. Deze stukadoorsbedrijven zitten verspreid over het hele land. Dit betekent dat ongeacht waar je woont, er altijd wel een stukadoor is te vinden in jouw nabije omgeving.

Stukadoor gezocht? Vind de juiste vakman via Roky Service

Roky Service is een klusplatform dat jou helpt de juiste vakman te vinden voor jouw klus. We hebben een groot aanbod aan ervaren vakmannen voor elke soort klus. Door jouw klus te plaatsen op Roky Service krijg je de keuze uit verschillende offertes van professionals. Zo kun je jouw perfecte match kiezen en gemakkelijk de klus laten uitvoeren binnen een paar klikken.

Locaties

 • Drenthe
 • Flevoland
 • Friesland
 • Gelderland
 • Groningen
 • Limburg
 • Noord-brabant
 • Noord-holland
 • Overijssel
 • Utrecht
 • Zeeland
 • Zuid-holland

Op zoek naar een vakman? Start je aanvraag in een een paar eenvoudige stappen en ontvang vandaag nog voorstellen!