Stratenmaker gezocht?

Stratenmaker gezocht?

Vind een professionele stratenmaker in jouw buurt voor de beste prijs. Plaats direct jouw klus om offertes te ontvangen van ervaren vakmannen.
 • check Plaats een klus in 2 minuten
 • check Groot aanbod aan vakmannen
 • check Altijd een vakman in de buurt

Wat doet een stratenmaker?

Een stratenmaker is iemand die straten, stoepen en tuinbestrating aanlegt. Dit doet hij met behulp van onder andere bakstenen, natuurstenen, keien en tegels.

Wil je tegels laten zetten in jouw voor- of achtertuin? Dan kun je daarvoor een stratenmaker inhuren. Deze kan op professionele wijze de stenen zetten, zodat jij jarenlang een mooie tuin hebt waar je makkelijk op kunt lopen.

Het kan ook zijn dat je een stuk grond hebt dat geëgaliseerd moet worden. Een stratenmaker kan dit stuk grond recht maken, zodat je daarop kunt gaan bouwen of zodat je tegels kunt laten zetten door de stratenmaker.

Heb je een grotere klus, zoals een straat die gebouwd moet worden? Ook daarvoor kun je een stratenmaker inhuren. Deze kan voor jou de bestrating leggen, of indien nodig verwijderen.

Een stratenmaker heeft ervaring met verschillende soorten stenen. Dit betekent dat hij je ook kan adviseren over welke soort stenen het beste geschikt zijn in jouw situatie. Op basis van het design dat je in gedachten hebt en de functie van de bestrating, kan hij jouw droomontwerp werkelijkheid maken.


Soorten werkzaamheden:

 • Bestrating aanleggen
 • Bestrating verwijderen en/of afvoeren
 • Tuin aanleggen en tuinontwerp
 • Tuin- of buitenverlichting installeren
 • Dakterras aanleggen
 • Grond afgraven of egaliseren


Bestrating aanleggen

Je kunt verschillende soorten bestrating laten aanleggen door een stratenmaker. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor een plein of een erf. Door dit aan een ervaren stratenmaker over te laten weet je zeker dat dit goed wordt uitgevoerd. Zo kun je jarenlang gebruik maken van de grond, zonder dit op korte termijn opnieuw te hoeven aanleggen.


Tuin ontwerpen en aanleggen

Indien je net een nieuwe woning hebt gekocht, of jouw huidige tuin toe is aan een nieuw design, kan een stratenmaker hiervoor een ontwerp maken. De stratenmaker kan vervolgens de tuin aanleggen zoals jij dat in gedachten hebt. Hij kan je hierin advies geven om het eindresultaat zo mooi en functioneel mogelijk te maken.


Dakterras aanleggen

Ook voor een dakterras kun je een stratenmaker inschakelen. Hij kan jouw dak omtoveren tot een aanvullende ruimte waar je kunt zitten met mooi weer of waar je extra spullen kwijt kan.

Op zoek naar een vakman? Start je aanvraag in een een paar eenvoudige stappen en ontvang vandaag nog voorstellen!

Waarom een professionele stratenmaker inhuren?

Dit zijn de grootste voordelen van het inschakelen van een professionele stratenmaker:

 1. Ervaring
  Een ervaren stratenmaker heeft verschillende soorten opdrachten uitgevoerd door de jaren heen. Hierdoor kan hij je adviseren over hoe de klus het meest efficiënt en effectief uitgevoerd kan worden.

 2. Bespaar tijd en kosten
  Een stratenmaker werkt methodisch en netjes. Op deze manier hoef je de klus maar één keer te laten uitvoeren, en hoeft het later niet opnieuw te worden gedaan. Dit bespaart je een hoop geld. Ook kun je sneller gebruik maken van jouw woning, doordat de stratenmaker sneller werkt dan wanneer je het zelf zou doen.

 3. Mooie bestrating
  Je wil dat jouw project er uiteindelijk zo mooi mogelijk uit komt te zien. Door de klus aan een professional over te laten weet je zeker dat jouw straat of tuin er zo netjes en aantrekkelijk mogelijk uitziet. Een mooie tuin zou ook invloed kunnen hebben op de waarde van jouw woning.

Wat kost een stratenmaker per uur?

De kosten van een stratenmaker kunnen verschillen afhankelijk van bepaalde factoren. Zo speelt bijvoorbeeld mee hoe ervaren de stratenmaker is. Hoe meer ervaring een stratenmaker heeft, hoe hoger de tarieven (over het algemeen). Ook speelt mee welk materiaal en hoeveel materiaal er wordt gebruikt voor de klus. En daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe lang de klus gaat duren.

Het is lastig om een standaardtarief te geven, omdat veel afhankelijk is van de klus. Wel kunnen we prijsindicaties geven, zodat je een idee hebt van de bedragen waar je aan kunt denken.

Hoewel de stratenmaker zelf vaak rekent op uurbasis, betaal je wel voor de stenen op basis van vierkante meters. De kwaliteit van het soort stenen speelt hierbij ook een belangrijke rol.


Kosten stratenmaker per uur (indicaties)

Bestrating aanleggen

Vanaf €50 per uur

Tuin aanleggen

Vanaf €50 per uur

Dakterras aanleggen

Vanaf €50 per uur

Grond egaliseren

Vanaf €50 per uur

Bestrating verwijderen

Vanaf €50 per uur

Tuinontwerp

Vanaf €50 per uur

De daadwerkelijke tarieven kunnen afwijken. Om te weten hoeveel jouw klus gaat kosten, kun je een klus plaatsen en in contact komen met een stratenmaker in jouw omgeving.

Stratenmaker gezocht? Vind de juiste vakman via Roky Service

Roky Service is een klusplatform dat jou helpt de juiste vakman te vinden voor jouw klus. We hebben een groot aanbod aan ervaren vakmannen voor elke soort klus. Door jouw klus te plaatsen op Roky Service krijg je de keuze uit verschillende offertes van professionals. Zo kun je jouw perfecte match kiezen en gemakkelijk de klus laten uitvoeren binnen een paar klikken.

Locaties

 • Drenthe
 • Flevoland
 • Friesland
 • Gelderland
 • Groningen
 • Limburg
 • Noord-brabant
 • Noord-holland
 • Overijssel
 • Utrecht
 • Zeeland
 • Zuid-holland

Op zoek naar een vakman? Start je aanvraag in een een paar eenvoudige stappen en ontvang vandaag nog voorstellen!